mans

mans

dissabte, 29 de desembre de 2012

EL MODEL AI

AI, son les sigles en anglès d'indagació apreciativa, model atribuït al expert en gestió David Cooperrider. Buscava que ens concentréssim en els atributs positius i el possible potencial de la persona, en lloc de fixar-nos en les seves debilitats. De fet, va canviar la pregunta típica de “Quin és el problema?” per “Que és el que funciona be en aquest moment?”, ja que concentrar-se enles debilitats, acostuma a generar una impressió negativa. 

Ser conscients dels defectes que tenim, ens porta a ser millors, sempre i quan no ens concentrem excessivament en aquests defectes, ja que aleshores, ens complicarà un enfocament obert i positiu per obtenir uns bons resultats.

El principi bàsic és treballar en una idea encara no prou madura, i seguir desenvolupant-la fins al final, sense abandonar-la prematurament al sorgir problemes. 

Les persones ens poden mostrar molt del seu caràcter en funció de com enfoquen les seves converses. Per Cooperrider, hi ha 4 tipus de caràcters segons la reacció de les persones davant les sugerències:
• EL CRITIC La idea és bona, però .....
• EL DICTADOR ¡No!
• EL MESTRE No, la idea no és bona perquè .....
• EL PENSADOR AI Si, i també podríem .....Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada